Verslagje Ekeren B - HBBC A: 61 - 57 Het eerste kwart verliep gelijk opgaand met sterke defense aan beide zijden. 13 - 12. In het tweede kwart kon Ekeren langzaam maar zeker weglopen tot een 6-tal punten. Herentals probeerde aan te klampen, maar kende vooral aanvallend problemen. De laatste seconden van het tweede kwart verloren de bezoekers helemaal de pedalen en stond plots een 11-punten kloof op het bord. 32 - 21. Na de rust leek Ekeren met een verschil van 17 punten de wedstrijd helemaal te beslissen, maar Beutels gaf HBBC weer hoop. Na drie kwart was het 50 - 40. In het laatste kwart nam Van Beeck Herentals op sleeptouw, maar in een superspannend slot miste hij bij 59 - 57 twee vrijworpen. De rebound was nog voor HBBC, maar scoren lukte niet meer. Theunis lukte aan de overzijde zijn vrijworpen wel en bezegelde het lot van HBBC. 61 - 57. Verdienstelijke tweede helft van Herentals dat alweer nipt verliest en zodoende zwaar in de problemen komt. Ekeren is nu zeker van het behoud. Punten Ekeren: Letens 1; Van Laethem 8; Decraene 0; Marien 2; Theunis 16; Huybregts 12; Vannoten 0; Winkelmans 4; Willems 8; Verhaegen 10. Punten HBBC: Thys P. 2; Van Kerkhoven 4; Beutels 10; Van Houdt 2; Van Rompaey 0; Budts 3; Van Beeck 18; Hens 2; De Ceuster 6; Mussche 3; Thys T. 0; Van den Heuvel 7.